La webinarul special dedicat bărbaților am promis că dacă la final avem timp, voi spune și trei dintre greșelile majore pe care bărbații le fac în relația cu femeile. 

 

Nu am avut timp, pentru că au fost foarte multe întrebări, așa că am zis că revin cu aceste trei greșeli, poate îi ajută și pe cei care nu au participat la acel webinar.

 

Am avut foarte multe critici și “hatereală” în social media pe subiectul greșelilor făcute de bărbați, de genul: “Mai dă-le și tu apă la moară, că nu au destule fițe!”, “Femeile și așa cer prea multe, acum tot noi suntem de vină?”.

 

Și multe altele, evident. Totuși, consider că bărbații au ajuns să fie criticați de femei, să aibă iubitele nemulțumite, frustrate, tocmai din cauza acelor atitudini “exemplificate” prin comentariile bărbaților.

 

Un comentariu al unei femei a fost tare drăgălaș. A spus “După ce am văzut aceste comentarii, ma duc repede acasă să îmi apreciez bărbatul!”

 

Sper ca acest articol să fie un semnal de alarmă bărbaților și o revelație în același timp, iar femeile să înțeleagă poate mai bine, de ce “simt” că ceva nu este în regulă în relațiile lor.

 

Prima greșeală majoră a bărbaților: Nu respectă “Femeia”.

 

Dacă studiem puțin încărcătura emoțională, atitudinea din subconștientul masculin vis-s-vis de “femeie”, dăm de o multitudine de glume, bancuri, expresii, care sunt pline de sarcasm, ironie, chiar răutate.

 

Din păcate acestea reflectă niște sute (dacă nu chiar mii) de ani în care bărbații se credeau buricul pământului, femeile erau un fel de “unelte”. 

 

Să nu uităm că și în lumea “modernă”, bărbații din biserica creștină, acum nu demult, aveau o discuție foarte aprinsă legat de poziția femeii, mai exact dacă ea are suflet sau nu, dacă este doar o unealtă a diavolului, sau este ceva și de capul ei.

 

Această atitudine iese la suprafață foarte ușor în discuțiile contradictorii. Reacția bărbaților este în majoritatea cazurilor o poziționare superioară a “logicii” masculine, care vine din nervi, frustrare, chiar agresivitate față de femeie.

 

Potoliți-vă, domnilor 🙂

 

Dacă chiar am avea atât de multă logică și rațiune în noi cum pretindem, nu ne-am pierde controlul în secunda în care femeia iese din “graficul” așteptărilor noastre.

 

Mintea masculină a creat această lume divizată și războinică, în care suntem dispuși să călcăm pe cadavre ca să obținem ce vrem. Această lume a multinaționalelor bazate pe “eficiență”, adică pe sacrificarea laturii umane în numele “rezultatelor” și “obiectivelor”.  O lume a “dezvoltării personale”, care numai personală nu este și o lume a “social media” din care lipsește cu desăvârșire adevărata conexiune.

 

Este foarte important pentru noi bărbații să avem respect pentru energia feminină, adică femeile din jurul nostru.

 

În primul rând pentru că funcționează diferit de noi și asta ne poate ajuta să ne dezvoltăm și alte aspecte din noi.

 

Dar ce să facem… respingerea și agresivitatea față de ceea ce nu cunoaștem și nu putem controla este tot de-a noastră, a bărbaților. 🙂

 

Recomandarea mea ar fi așa…

Când nu înțelegi ce vrea, ce zice, ce face sau ce simte femeia, primul reflex ar trebui să fie de curiozitate. Oare ce nu înțeleg eu? Nu ce nu face ea bine. Oare de ce nu o înțeleg, nu de ce nu face sau spune ea ce și cum “trebuie”.

 

A doua greșeală majoră: critică femeia.

 

La acest capitol lucrurile sunt simple. 

 

Singura poziție din care îți poți asuma să critici ceva, orice, este una de superioritate. De aici, ai pierdut “meciul”. La fel cum ție nu îți place, nu îți convine ca cineva să te critice, nici femeia nu o să reacționeze bine la critică. 

 

Vă dați seama că totul începe de la prima greșeală. Normal că o să critici ceva față de care te simți superior, mai ales dacă nici nu înțelegi nimic din ce se petrece acolo.

 

Chiar dacă “ea începe” (replica multor bărbați “deștepti”, la nivel emoțional de grădiniță), treaba ta ca bărbat este să nu faci același lucru. Dacă faci același lucru, nu mai ai dreptul să comentezi, decât dacă ești la nivel de conștiință de grădiniță.

 

În webinar și în cursul de masculinitate foarte mult insist asupra fenomenului de receptivitate emoționala specifică femeii și cât de mult putem câștiga noi bărbații dacă înțelegem acest proces. Faptul că ea “primește” emoțiile de la bărbat, apoi le dă “viață”. Am numit acest proces “însămânțare emoțională”, deoarece funcționează exact ca însămânțarea la nivel biologic.

 

Bărbatul vine cu un spermatozoid și în nouă luni are o ființă întreagă. Singura capabilă de așa ceva este femeia, prin conexiunea cu energia “Vieții”.

 

Ai grijă ce plantezi la nivel emoțional. Oprește-te din critică.

 

A treia cea mai mare greseala: lipsa de asumare.

 

Am văzut un interviu la un moment dat cu un preot, într-o discuție despre generația nouă de bărbați și comportamentele lor. A spus ceva, care consider că reprezintă foarte bine starea multor bărbați din ziua de astăzi: “Uită-te la ei, mai au puțin și le vine menstruația.”

 

Plângăcioși, cu o stare constantă de victimă, toată lumea este de vină pentru problemele lor doar ei nu, incapabili de stabilitate emoțională, încăpățânați în același timp cu ale lor, nu fac față energiei feminine (nici la nivel emoțional nici la nivel sexual), dar ei se așteaptă ca femeile să îi vadă bărbați, să îi ridice în slăvi și să le jure devoțiune eternă.

 

Nu se va întâmpla.

 

Femeia are nevoie să știe că se poate baza pe un bărbat. Biologia ei o predispune la o mai mare instabilitate decât a noastră, doar așa pot să funcționeze procesele ei de receptivitate emoțională și biologică, prin care poate “crea” și educa alte ființe.

 

Dacă un bărbat este mai instabil emoțional decât ea, constant frustrat, nemultumit, se simte atacat din orice, încăpățânat, nu face față nici în pat, ea nu are ce să mai “facă” cu acel bărbat.

 

Și bărbații se miră că femeile umblă “după interese” sau “după bani”. Ce să facă săracele? Atâta le-a mai rămas, că în rest specia asta nu mai este ce a fost.

 

Unde este centrarea, stabilitatea masculină, aspirațiile profunde, nevoia reală de transformare, reziliența, capacitatea de efort, viziunea, determinarea… 

 

Nu incerc să scutesc femeile de responsabilitatea propriei lumi emoționale și a propriilor defecte. Dar de asta se ocupă Cami. Ea este la fel de ferma cu femeile cum sunt eu cu bărbații. 🙂

 

Domnilor, dacă vrem ca femeile să ne admire, să ne respecte, să ne iubeasca și să ne dorească, atunci la treabă, macar cele de mai sus sa începem să le corectăm. Succes! 🙂

Cum să trezești în tine energia masculină armonioasă – seria 3

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
20
Poate te-ar interesa si  Cum sa ai un somn odihnitor in 4 pasi