fbpx

In episodul de azi vorbesc impreuna cu Cami despre primul dintre cele 8 principii pe care le-am exemplificat in cursul online, Ecuatia Iubirii si anume, Nu incerca sa ma implinesti, pentru ca nu ai cum.

 

Consider ca fericirea ta depinde exclusiv numai de tine si de actiunile pe care tu le faci. 

 

Poate te gandesti “Bine, Zoltan, si-atunci de ce as mai avea nevoie de un / o iubit / a daca imi pot oferi si singur / a fericirea la care aspir?”

 

Din punctul meu de vedere, rolul unei relatii de cuplu este sa te faca sa traiesti sentimentul de implinire, dar alaturi de partener, nu exclusiv din cauza lui. Asta e diferenta. ?

 

Odata incalcata aceasta limita, e foarte usor sa treci in cealalta extrema si sa manifesti un atasament dezorganizat din punct de vedere emotional. 

 

Imi amintesc ca la un moment dat, venise un cuplu la mine sa ii ajut sa isi gestioneze conflictele pe care le aveau in relatia de cuplu. 

 

Dupa cateva discutii mai amanuntite cu ei, am dat de radacina problemei. 

 

Totul a inceput de la o placinta cu mere. 

 

Da, ai citit bine. Stiu ca e un motiv banal. Dar asta doar la suprafata pentru ca ce a urmat, a scos la iveala niste comportamente nu tocmai placute si dizarmonioase. 

 

Pe scurt, povestea s-a desfasurat asa: doi tineri indragostiti, proaspat casatoriti, s-au mutat impreuna. Ea, o femeie frumoasa si foarte grijulie cu el, un barbat dur si cu principii foarte clar stabilite, s-a gandit intr-o zi sa ii pregateasca o placinta cu mere pentru ca stia cat de mult ii place. Totul normal, pana in momentul in care l-a rugat pe el sa o ajute sa curete merele. Acela a fost momentul in care atitudinea lui s-a schimbat brusc. Muschii i s-au incordat, iar zambetul de entuziasm s-a transformat rapid intr-o grimasa. 

 

Cum adica? Vrei sa ma injosesc si sa curat eu mere?!”

 

La auzul acestor cuvinte, fata a incremenit. 

 

“Ce vrei sa spui cu asta? Faptul ca te-am rugat sa ma ajuti in bucatarie este ceva injositor pentru tine?”

 

De acolo, lucrurile au escaladat rapid intr-o cearta aprinsa, a carei urme au ramas adanc intiparite in mintea si inima fetei. Motiv pentru care se si aflau acum, in fata mea, cerandu-mi ajutorul. 

 

Nu este ceva iesit din comun ca unii barbati sa traiasca dupa aceasta credinta conform careia femeia de langa ei trebuie sa se supuna in fata lor si ca singura ei atributie este sa aiba grija de casa si de ei.

 

Da, pare ireal, dar din pacate, este adevarat. 

 

Si asta se intampla din cauza dependentei pe care unii oameni o dezvolta fata de partenerul lor. Au impresia ca daca intra intr-o relatie de cuplu, cumva, viata lor se rezuma doar la asta. Si incetul cu incetul, incep sa nu mai aiba activitati separat, prieteni, iar in unele cazuri, acest comportament dizarmonios poate da inclusiv in boli precum depresia. 

 

Daca esti o persoana care stii ca are astfel de tendinte in momentul in care incepe o relatie, te invit sa asculti episodul de astazi, sau sa-l dai mai departe cuiva caruia stii ca i-ar prinde bine.

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
283
Poate te-ar interesa si  Invitat special Ovidiu Ciocoiu