fbpx

In ultima vreme am avut atat de multe proiecte de care m-am ocupat, incat abia acum am reusit sa le pun pe toate la punct. 

 

Si pentru ca am tot primit intrebari despre cand va aparea urmatorul episod din Podcastul de EQ, ei bine, e aici!

 

Alaturi de iubita mea, Cami, continuam seria episoadelor pe relatia de cuplu, ce au la baza principiile pe care le predau inclusiv in programul online, Ecuatia Iubirii. 

 

Astazi, vorbim despre compromisuri. Intr-o relatie de cuplu compromisul este de multe ori necesar, pentru depasirea anticipata a conflictelor. Sa lasi de la tine, sa accepti si nevoile si dorintele celuilalt, sa cedezi din terenul pentru care va luptati, este o atitudine sanatoasa, in special cand este intampinata cu acelasi raspuns. 

 

Din punctul meu de vedere, un compromis este o intelegere bazata pe concesii reciproce. Dezechilibrul apare cand unul dintre parteneri simte ca el face cel mai des si cele mai multe compromisuri.

 

Ai sa descoperi daca asculti episodul, ca am vorbit despre:

 

  • cum recunosti un compromis;
  • cand ajung compromisurile sa fie prea mult;
  • cum sa accepti nevoia partenerului tau de singuratate fara sa te simti respins;
  • cum sa nu mai faci compromisuri in relatia de cuplu;
  • cum scapi de teama de a-i spune partenerului ca ai nevoie de spatiu.

 

 

Nu trebuie sa treaca ani de zile ca sa fii tu bine. Important e sa respecti niste principii de baza de care sa te si tii pana la final. 

 

Asa cum spunea si Confucius “Daca iubesti pe cineva, lasa-l liber. Daca nu se va intoarce, inseamna ca nu ti-a apartinut niciodata”. 

 

Acest subiect a fost dintotdeauna unul sensibil, iar taberele au fost impartite. Unii sunt de parere ca o relatie de cuplu nu poate exista fara sa faci compromisuri. Altii se incapataneaza sa ii demonstreze celuilalt ca e independent si ca nu face niciun compromis. 

 

Fa-ti timp astazi sa asculti episodul 54 din Podcastul de EQ si spune-mi, tu de care parte esti? ?

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
31
Poate te-ar interesa si  Cum fac să nu am emoții când vorbesc în public?