In episodul de astazi am discutat cu Cami despre unul dintre principiile din Ecuatia Iubirii, care se numeste Daca as fi femeie / barbat, as fi ca tine”.

 

Exista in fiecare dintre noi un fel de model la nivel subconstient care defineste persoana de sex opus care ni se potriveste cel mai bine. Dar nu mereu se coincide si cu realitatea. 

 

Greseala pe care multi oameni o face este sa scrie o lista de calitati pe care si le doresc de la celalalt, bazata pe teorie, si nu pe experienta. Ei cauta o fantezie intr-o relatie de cuplu, fiindca au impresia ca asa o sa fie impliniti. Daca gasesc acel suflet pereche. Dar sunt oameni care poate nu-l intalnesc niciodata. Sau se complac in situatii nefericite din frica de experiente noi. 

 

Din punctul meu de vedere, ar trebui sa te concentrezi sa descoperi fantezia in partenerul tau si nu sa fii intr-o continua cautare a perfectiunii. ?

 

Inainte sa o cunosc pe Cami, nu stiam ca am nevoie de o femeie hotarata, cu vana in viata mea. Determinarea la o femeie nu facea deloc parte din calitatile pe care le cautam eu la o femeie. Iar pe de alta parte, Cami, a realizat ca de ce avea nevoie in viata ei, era tandretea. Desi la nivel declarativ, nici nu cauta asta la un barbat. 

 

Asa am ajuns sa ne completam si sa ajungem in punctul in care daca am fi blocati pe o insula pustie, doar noi doi, am putea trai impliniti pentru tot restul vietii. Dar bineinteles ca am ajuns la aceasta performanta dupa ce am muncit ani de zile. 

 

Da, stiu ca te intrebi:

 

“Bine, Zoltan, dar aceasta fantezie pe care o tot regasesc in carti sau filme chiar exista?”

 

Iar raspunsul este DA! Ea exista. Atat timp cat esti dispus sa lucrezi prima data cu tine. ?

 

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1
Poate te-ar interesa si  Invitat special Diana Crisan