Comunicarea este acea componenta care intretine o relatie de cuplu si care o face sa evolueze. 

Dar deseori, in cuplu, partenerii ajung sa vorbeasca mai mult decat sa comunice. Vorbesc despre problemele de la job, isi fac planuri comune de vacanta, ies in oras, dar uita sa-si comunice nevoile reale, care poate nu existau la inceputul relatiei pentru ca ele apar o data cu varsta sau evolutia personala a fiecaruia ori a cuplului. 

Probabil ti s-a intamplat si tie sa auzi sau sa afirmi despre un om ca s-a schimbat. Schimbarea este un proces absolut normal care duce la evolutie, ceea ce majoritatea oamenilor isi doresc. Fie individual, fie in relatia de cuplu. 

Iar atunci cand unul dintre parteneri evolueaza si celalalt nu, sau cel putin nu in acelasi ritm, apar neintelegerile. Pentru ca se creeaza alte asteptari, care fara o comunicare reala, nu vor face decat sa intensifice si mai mult discutiile in contradictoriu si starile de frustrare si nemultumire. 

Cuvintele au o greutate si un impact mai mare decat starile.

Intr-adevar, dar ce faci in situatia in care partenerul tau iti face promisiuni verbale, care nu sunt in concordanta cu starea din spatele cuvintelor? Simti ca s-a rezolvat problema doar pentru ca partenerul tau a rostit cuvintele pe care iti doreai sa le auzi?

Exista impresia asta ca daca mergi la partenerul tau si ii comunici ce nemultumiri ai, mesajul e interceptat asa cum vrei tu, iar el va schimba comportamentul ce te deranjeaza. 

Nimic mai fals. ?

Fiecare dintre noi are propriul sistem de valori prin care filtreaza informatiile. De aceea suntem unici. Pentru ca functionam diferit. 

Barbatii sunt mai tehnici, mai rationali, si mai detasati de lumea aceasta a emotiilor. Femeile, pe de alta parte, tind sa fie emotionale si mai putin rationale. Pentru ca au impresia ca daca s-ar schimba, si-ar reprima emotiile. 

Sa inveti sa comunici in profunzime, dincolo de cuvinte, in special in relatia de cuplu, nu e usor. Pentru ca intervin tot felul de obstacole, cum ar fi orgoliul, iar fiecare isi doreste ca el sa aiba dreptate. 

Daca te confrunti cu probleme in relatia ta de cuplu din cauza unei comunicari ineficiente sau superficiale, dar iti doresti sa inveti cum sa schimbi asta, te invit sa asculti episodul integral din podcast.

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1531
Poate te-ar interesa si  Energie masculina. Energie feminina. Descopera-le.