Am fost șocat la un workshop, unde am auzit o statistică înfiorătoare: O dată la două secunde mor 7 oameni datorită problemelor cauzate de stres. 

 

Sincer, nu mai știu de unde era studiul, dar în acel moment, ca să mă asigur că nu vorbesc prostii, am căutat toate aceste cercetări și studii, să mă asigur de autenticitatea sursei.

 

Dacă te uiți însă oriunde pe internet, o să vezi statistici despre cauzele deceselor și apoi cauzalitatea între boli și nivelul de stres. Dacă faci calculele, o să ajungi la aceeași concluzie înfiorătoare. 🙂

 

Stresul (reacția creierului emoțional și apoi a corpului fizic la amenințări reale sau percepute) este cauza multor boli cardio-vasculare, slăbește sistemul imunitar și în general creează probleme în corpul fizic, prin care ajungem să ne îmbolnăvim în foarte multe feluri.

 

Despre stres am tot povestit, la un moment dat chiar am creat un audiobook întreg (un curs de aproape două ore) despre gestionarea stresului.

 

Cred că motivul pentru care majoritatea oamenilor ajung să fie copleșiți de stres, este simplul fapt că nu realizează ce înseamnă și cum se manifestă acest “stres”.

 

Majoritatea oamenilor ajung să aibă probleme cu corpul fizic, diverse boli, și nici măcar atunci nu își dau seama că în spatele acelor probleme se află stresul și implicit mecanismele lor interioare.

 

În acest episod de podcast, Oana are nenumărate întrebări legate de stres. Pornind de la ce înseamnă, până la de ce dăm vina pe alții pentru stresul nostru…

 

Sper să îți fie de folos și să devii mai relaxat/ă în urma podcastului. 🙂

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
7
Poate te-ar interesa si  Descopera ce NU este iubirea de sine