Fraza de mai înainte am auzit-o în contextul lansării unor produse, dar se potrivește perfect cu orice moment în care vrei să treci la următorul nivel. Mai ales dacă simți nevoia să ieși în față cu ceva.

 

Am vorbit cu mulți educatori din diverse domenii de-a lungul timpului.

 

Toți mi-au confirmat ceea ce simțeam și eu.

 

Că atunci când se uită la produsele lor făcute la început de drum, simt așa o jenă… parcă nu îi mai reprezintă acel produs. Mai ales dacă este un material video, în care te vezi cu câțiva ani în urmă, fără toate abilitățile pe care le-ai dezvoltat între timp.

 

Și totuși, cât aștepți până când ești ”pregătit” să ieși în față?

 

Îți spun eu din experiența mai multor oameni „ieșiți în față”.

 

Până când te poți ține de promisiunea pe care o faci, până când obții rezultatele pe care le promiți. Nici o secundă mai devreme, nicio secundă mai târziu.

 

O secundă mai devreme și te vei afla în poziția de impostor, de teoretician, de șarlatan chiar. Dacă promiți rezultate oamenilor (sau informații la un anumit nivel) și nu le poți livra, mai bine stai acasă.

 

O secundă mai târziu și deja ai sentimentul că ceea ce oferi tu se poate face și la următorul nivel. Dar tu încă nu ești acolo, ești cu o secundă (sau poate chiar un minut) înaintea următorului nivel.

 

Mulți stau în acest scurtcircuit al inconștienței (predau sau își asumă lucruri care nu sunt la nivelul promis) sau al lipsei de încredere (le este teamă să iasă în față pentru că au intuit următorul nivel și nu se află acolo încă).

 

Acum patru ani când am lansat Back to Yourself, eram la „următorul următor” nivel. Predasem cursul de inteligență emoțională față în față și mă simțeam pregatit să trec la varianta online și turneu prin țară.
Înainte de cursul de inteligență emoțională făcută pe modelul SixSeconds, ținusem prezentări despre inteligență emoțională bazate pe modelul lui Daniel Goleman.

 

Dar culmea, la fiecare etapă mă simțeam tot „nepregătit” sau „începător” legat de următoarea treaptă pe care pășeam.

 

La fiecare etapă era același sentiment. „Simt că aș putea și mai bine.”
„Știu că sunt mulți care sunt mai buni decât mine la asta”
„Poate că aș putea să aștept puțin și să mai studiez.”

 

Toate erau adevărate. Întotdeauna poți și mai bine, întotdeauna există cineva mai bun decât tine la orice, întotdeauna mai ai de învățat.

 

Întrebarea cea mai importantă atunci când te decizi că mergi la următorul nivel este: „Pot livra rezultatele pe care le promit?”
Este irelevant dacă ești cel mai bun, sau dacă le știi pe toate sau nu.

 

Pentru mine asta a contat întotdeauna. Să livrez ceea ce promit.

 

De exemplu, multă vreme eram frustrat când mi s-a recomandat garanția returnării banilor la cursul Back to Yourself.
Am fost răzvrătit pe ideea că „Bine că eu muncesc și livrez și după aceea să dau banii înapoi.” După care am înțeles că de fapt eu promit rezultate prin program. Și că nu depinde doar de mine dacă oamenii obțin sau nu rezultate. De aici garanția returnării banilor pe durata celor 5 luni cât durează cursul. Ca eu să pot fi sigur că livrez ceea ce am promis. Promit rezultate pentru banii clienților. Ca urmare, dacă ei simt sau spun că nu obțin rezultatele, le dau banii înapoi.

 

Nu doar că nu am o problemă cu asta, ci așa m-am asigurat că îmi respect la cel mai profund nivel promisiunea.

 

Așa că, dacă simți nevoia de o schimbare, nu aștepta momentul în care simți că ești „pregătit”.
Nu o să vină.
Nu aștepta momentul în care ești cel mai bun.
Nu o să vină.
Nu aștepta momentul în care stăpânești toate detaliile.
Nu o să vină.

 

Dar asigură-te că livrezi ce promiți.
Când poți face asta, ești pregătit.
Nu mai sta nicio secundă.
Apucă-te de treabă și exprimă-te.
Apoi, fă la fel cu următorul nivel.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
162
Poate te-ar interesa si  [Pagini de Jurnal] Dezvoltare personală? Pe bune? (Part.I)