fbpx

Probabil că ai aflat deja că am lansat Shopul Online Refleqt.

Am muncit multe luni la produsele pe care le regăsești acolo și la magazin, în sine. Iar când a fost gata, l-am arătat tuturor și am primit feedback foarte fain.

Mulțumim, pentru asta!

Totuși, între multele mesaje pe care le-am primit au fost și întrebări despre cursurile pe care le-am încărcat acolo. Ce sunt? Cum pot ele să fie de folos? În ce format sunt? Și altele.

Și pentru că îmi place să răspund la întrebări, am ales să filmez un video, în care să răspund fiecărei întrebări.

Vezi video, mai jos:

https:///youtu.be/HY4wYARMGAM

Regăsești mai jos și transcrierea video-ului, în cazul în care preferi să citești răspunsurile, în loc să vezi video. 🙂

Sper să lămurească întrebările pe care le aveai și să te ajute să alegi care dintre cursurile de pe Shop ți se potrivește.

Pe curând, Zoltan

_________________________________

 • Suntem foarte diferiți, noi oamenii. Nu simțim, reacționăm sau gândim la fel…cum poate un produs să ne fie de folos tuturor?

 

Zoltan: Dacă m-ai auzit vreodată vorbind, știi că nu cred în rețete universal valabile.

Consider că fiecare produs este potrivit unei anumite structuri, unui anumit fel de a fi, de asta în primul rând am lansat mai multe produse pe shop. Dacă intri o să vezi că sunt mult mai multe decât un singur tipar.

Și! Mai important decât atât, ce urmăresc prin produsele mele este să-i ajut pe oameni să înțeleagă mecanismele din spate. Tot ce se întâmplă în noi la nivel emoțional. Și pe baza asta, îți garantez că dacă înțelegi mecanismele, vei găsi soluțiile sau vei putea să adaptezi soluțiile pe care le găsești în produsele respective, la felul tău de a fi și la modul în care tu funcționezi.

 

Deci nu cred în rețete universal valabile, dar consider că acea cunoaștere pe care o conțin produsele, cu siguranță te va ajuta să găsești soluțiile pentru problemele cu care te confrunți.

 

 

 • Problemele de cuplu sunt un subiect foarte intim. Chiar mă poate ajuta un curs online de o oră să rezolv tensiunile din relația mea de cuplu?

 

Zoltan: Răspunsul este, categoric, NU.

Niciun curs de nicio oră, nici măcar de-o săptămână nu o să-ți rezolve problemele de cuplu, DAR! o oră de răspunsuri la întrebări te poate ajuta să înțelegi, în primul rând, ce se petrece în relația ta de cuplu. Să vezi cu ce probleme s-au mai confruntat și alții și din experiența mea și a lucrului meu cu clienții, să găsești soluțiile pe care apoi să le aplici în relația de cuplu.

Să găsești uneltele pe acest CD, în acest mic progrămel, pe care să le aplici în relația ta de cuplu, în viața ta de zi cu zi. Ca după aceea, prin exercițiu, întradevăr să reușești, să rezolvi, să depășești tensiunile din relația ta.

 

 • Care este legătura între emoții și business?

 

Zoltan: Știu că foarte multă lume încearcă să elimine emoțiile din business. Chiar am avut o discuție foarte interesantă cu un cuplu care are o afacere împreună, în care el spunea: “Eu nu o văd pe soția mea ca fiind femeie atunci când vine vorba de business.” Și totuși, ea este femeie, el este bărbat.

Emoțiile sunt cele care ne guvernează deciziile: dacă ai chef, dacă n-ai chef, dacă ești motivat, dacă nu ești motivat. Toate aceste lucruri sunt prezente în business, relația cu oamenii este construită pe baza emoțiilor, a atitudinii pe care o avem față de oameni.

Așa că, emoțiile guvernează de fapt, lumea de business, oricât de mult am încerca să ne ascundem cumva sau să ignorăm acest fapt.

 

 • Care este legătura între emoții și vânzări?

 

Zoltan: Îți dai seama că-n orice întâlnire pe care o ai cu cineva, atitudinea, starea ta, va influența, dacă nu va determina chiar, starea și atitudinea celuilalt.

Așa că, în vânzări, atunci când tu ai un produs, dacă ai încredere sau ai îndoieli, dacă ești frustrat, dacă ești mulțumit, nemulțumit, dacă ai o stare de judecată, de critică față de clientul tău, toate aceste lucruri pot să influențeze tot ceea ce vei spune, tot ceea ce vei transmite către clientul tău.

Așa că uneltele pe care le găsești în shop, în speță acel model de autocoaching în vânzări, te va ajuta să conștientizezi ce transmiți mai departe și să modelezi ceea ce transmiți, așa încât toate întâlnirile tale să fie ceea ce-ți dorești, de fapt.

 

 • Cum ajută Inteligența Emoțională la creșterea stimei de sine?

 

Zoltan: Dacă stai puțin să te gândești, încrederea în sine, respectul de sine, demnitatea, curajul, sunt stări, sunt reacții, atitudini față de propria persoană, față de-o situație. Așa că, Inteligența Emoțională, dezvoltarea Inteligenței Emoționale te va ajuta să-ți dezvolți aceste stări, să ai control asupra momentelor tale de îndoială în propria persoană, de exemplu. Sau să ai capacitatea de a genera o stare de curaj atunci când ai nevoie, atunci când apare starea de teamă să reușești să depășești această stare.

Toate acestea sunt unelte, abilitățile de Inteligență Emoțională, pentru a depăși stările care te blochează și pentru a-ți oferi apoi stări care să te ajute să obții rezultatele pe care ți le dorești.

 

 • Mă întreabă cineva, care este parte din Comunitatea Back to Yourself, adică parcurge programul online de dezvoltare a Inteligenței Emoționale: are sens să mai cumpăr și alte produse din shop?

 

Zoltan: În primul rând o parte din aceste produse, audiobook-urile, le-ai primit cadou. Dacă le-ai folosit, știi ce înseamnă și ce impact poată să aibă ele asupra vieții tale. Iar dacă nu le-ai folosit, îți recomand să le folosești cât mai repede posibil.

Aceste produse, aceste unelte, pe lângă audiobook-uri, mai ai și DVD-urile de acolo, te ajută să rezolvi o problemă specifică, ceva cu care te confrunți foarte, foarte concret.

Back to Yourself te ajută să-ți dezvolți abilitățile de Inteligență Emoțională care au impact asupra vieții tale în toate aspectele, după aceea. Îți dezvoltă aceste abilități, care te ajută să-ți gestionezi lumea emoțională din ce în ce mai bine.

Dar produsele… de exemplu, dacă știi că problema ta principală este legată de stres, produsul care este despre managementul stresului, este o unealtă care te va ajuta să rezolvi în mod specific această problemă, pe lângă dezvoltarea abilităților de inteligență emoțională. Dacă știi că problema ta principală este legată de întâlnirile pe care le ai, că acolo te pierzi sau poate trebuie să-ți crești performanța, atunci modelul de autocoaching te va ajuta să-ți crești performanța, strict, specific în acel domeniu.

Așa că, răspunsul este “da”, merită, are sens și dacă știi că ai anumite probleme legate de acele unelte pe care le găsești în shop, îți recomand să le cumperi și să folosești, mai ales.

 

 • Emoții în armonie, poate fi parcurs și de cineva care nu a parcurs un alt curs de Inteligență Emoțională?

 

Zoltan: Este vorba despre acel produs care îmi este foarte drag, muzică, combinată cu niște instrucțiuni de la mine legate de accesarea anumitor stări. Adică, asculți o melodie și faci anumite lucruri pe baza recomandărilor mele, pentru a trezi, pentru a amplifica acea stare în tine.

Și această unealtă, da, poate fi folosită de oricine, chiar dacă nu neapărat își dorește să-și dezvolte specific Inteligența Emoțională. “Emoții în Armonie” este o unealtă care să te ducă pur și simplu în acea stare de care ai nevoie la un moment dat sau pe care vrei  pur și simplu să o antrenezi.

 

 • Produsul “Spune-mi ce copil ai fost ca să îți spun ce părinte vei fi” este despre parenting?

 

Zoltan: Nuuuuu este despre parenting!

Au fost multe controverse când am ținut acea prezentare, pentru că mulți clienți de-ai noștri s-au întrebat “Zoltan s-a apucat de parenting?!”

Nu, nu m-am apucat de parenting, ce se întâmplă în acea conferință, în acea prezentare este că-i ajut pe oameni să-nțeleagă cum influențează copilăria deciziile unui adult. Adică ce se întâmplă pe drumul din momentul în care ne naștem, până când ajungem în poziția de adult, în care trebuie să luăm niște decizii și avem de făcut niște lucruri.

Nu este despre cum să-ți educi copilul, este despre cum ai ajuns adultul care ești, pe baza copilului care ai fost și cum iei în acest moment, decizii, comportamente, atitudini pe baza felului în care ai trăit copilăria ta. Asta cu siguranță te va ajuta să înțelegi impactul pe care-l ai tu în acest moment asupra copilului tău, în funcție de aceea ce faci tu, în funcție de modul în care tu gestionezi relația cu copilul tău.

Așa că nu, nu-ți dau sfaturi de parenting, te ajut să înțelegi cum se formează anumite șabloane în creierul nostru începând cu copilăria.

 

 • Poate fi stresul eliminat doar prin inteligență emoțională?

 

Zoltan: Dragii mei, stresul este o stare. Este o reacție emoțională la lucruri care se întâmplă în afara ta sau în capul tău. Ceea ce înseamnă că dacă reușești să te înțelegi cu creierul tău, care generează această stare, atunci da, vei reuși să gestionezi acea emoție, acea stare care se numește stres. Iar asta înseamnă dezvoltarea inteligenței emoționale. Adică să înțelegi ce se întâmplă în creierul tău și să reușești prin mici schimbări, să te înțelegi cu acea unealtă care generează starea de stres, să nu o mai genereze sau să scadă în intensitate și apoi treptat să dispară dacă este posibil.

 

 • Am participat deja la conferința despre cele 9 obiceiuri de Inteligență Emoțională. De ce să mai cumpăr și DVD-ul?
Poate te-ar interesa si  Nu mă consider un “role model” pentru oameni și totuși…

 

Zoltan: Păi sunt mai multe motive.

De exemplu,  poate vrei să participe și altcineva la conferința respectivă și nu ajunge fizic. Adică, am auzit de foarte multe ori replica: “ Așa aș fi vrut să vină și soția cu mine. Așa aș fi vrut să fie și soțul de față când zici toate lucrurile astea.” Ei, acum, ai ocazia să îl aduci la această conferință, ducându-i tu CD-ul sau DVD-ul respectiv.

Pe lângă asta, poți să reiei toate acele informații pe care le-ai auzit la conferință. Sunt sută la sută convins că mare parte din acele informații undeva au plecat, pentru că așa funcționează creierul nostru. Acum ai ocazia să le reiei și să folosești alte metode, poate, decât cele pe care le-ai folosit imediat după conferință. Poate că atunci ai avut o stare de entuziasm, ai zis “Mamă, ce interesant! Vai, gata, de acum o să-mi schimb viața.”… și între timp s-au mai uitat niște informații de acolo. Sau pur și simplu ți-ai pierdut entuziasmul. Acum urmărind acea conferință pe DVD, cam când vrei tu de acasă, de pe canapea sau din fața laptopului, poți să readuci acea stare respectivă, să reactualizezi informațiile pe care le-ai primit atunci.

 

 • În ce format sunt aceste produse?

 

Zoltan: Cele audio sunt în format audio și cele video sunt în format video . Glumesc.

Cele audio sunt în format în care poți să asculți în mașină, de exemplu,  CD-ul sau poți să-l asculți pe calculator, în CD player-ul de pe calculator, iar cele video pot fi văzute pe DVD player sau pe laptop.

 

 • Sunt doar Audiobook-uri sau și eBook-uri?

 

Zoltan: Sunt exclusiv Audiobook-uri. Asta înseamnă că trebuie să le asculți, să-ți iei notițe, mai mult de atât, să practici!

 

 • Cât durează un Audiobook?

 

Zoltan: Materialele au o lungime destul de diferită, de exemplu CD-ul cu încrederea în sine este mai concentrat. Materialele video, de exemplu, depășesc fiecare dintre ele două ore, pentru că sunt evenimente înregistrate, evenimente care au durat mult mai mult de două ore.

Dacă am “ratat” vreo posibilă întrebare și tu ai una la care nu ți-am răspuns mai sus, te rog scrie-mi-o într-un comentariu. Voi avea grijă să-ți răspund. 🙂

 

P.S. Găsești toate cursurile despre care am vorbit in video, aici: shop.refleqt.ro.

Dacă mai ai și alte întrebări, nu ezita să îmi scrii sau să o suni pe colega mea, Nicoleta. Te ajutăm cu drag!

Iar dacă deja ai cumpărat vreunul dintre produsele dein Shop, abia așteptăm să ne spui cum ți se pare. 🙂

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry