Unul dintre subiectele webinarului de ieri din Cursul de Masculinitate a fost despre vulnerabilitatea masculină, ce înseamnă această vulnerabilitate în contextul relațiilor profunde.

 

În primul rând cred că este important pentru bărbați să înțeleagă ce NU este vulnerabilitatea, deoarece am văzut o grămadă de manifestări “masculine” mai nou pe internet, de mă “crucesc” zilnic atunci când văd în ce hal a ajuns specia masculină.

 

  1. Vulnerabilitatea la un bărbat nu înseamnă să vorbească despre problemele pe care le are.

 

Este extrem de important să înțelegem diferența între vulnerabilitate și starea de victimă. Mulți bărbați înțeleg vulnerabilitatea ca o formă de “hai să recunosc și eu că am probleme”. NU

 

Vulnerabilitatea masculină în relația de cuplu nu este despre problemele pe care le ai și “hai să povestim despre ele.” Asta duce la o victimizare și o slăbiciune de care noi bărbații chiar nu avem nevoie. 

 

Vorbește despre conștientizările tale, despre soluțiile pe care le-ai găsit și pe care le aplici, nu despre problemele tale.

 

  1. Vulnerabilitatea unui bărbat nu înseamnă să vorbească despre stările pe care le are.

 

Un alt aspect important este legat de “discuțiile” pe subiectul “tu niciodată nu spui ce simți”. Dacă femeia de lângă mine nu știe cum mă simt, aceea nu este femeie. De obicei ea știe foarte bine. 

 

Dacă te tot sâcâie să vorbești despre ce simți, este pentru că ea știe că ai ceva probleme de care nu te ocupi, care se agravează  și îndemnul ei nu este să vorbești despre asta, ci să faci ceva pentru asta. 

 

Vorbește despre conștientizările și înțelegerile tale, despre ce ai de gând să faci cu stările tale distructive și blocajele tale, și chiar fă ceva.

 

Și acum, după ce am lămurit aceste detalii, să vedem ce înseamnă de fapt vulnerabilitatea bărbatului în relația de cuplu.

 

Vulnerabilitatea maximă a unui bărbat este să îi pese. Sa fie curios, să asculte, să își asume greșelile pe care le face față de propriul sistem de valori și apoi să fie dispus să facă ceva ca să schimbe.

 

Hai să le luăm pe rând.

 

Ce înseamnă pentru un bărbat să fie deschis, să îi pese, să fie curios?

 

Simplu. Să renunțe la nevoia masculină tipică de “siguranță de sine”, de “certitudine”. Adică să asculte cu adevărat ce spune iubita lui, nu să asculte cuvintele pe care apoi le reinterpretează după propriile blocaje. 

 

Ce înseamnă pentru un bărbat să își asume greșelile față de propriul sistem de valori? 

 

În primul rând să își cunoască sistemul de valori, să aibă o aspirație către o variantă mai bună a lui. Dacă nici măcar nu își cunoaște valorile, atunci nici nu are rost să povestim despre natura masculină superioară, vorbim de “toți bărbații…”

 

Asumarea greșelilor înseamnă să-ți dai seama că atunci când femeia te ceartă, nu te ceartă pentru că i-ai încălcat ei valorile, ci pentru că ți-ai încălcat propriile aspirații, sau că nici măcar nu ai așa ceva…

 

Ce înseamnă pentru un bărbat să fie dispus să se schimbe?

 

Înseamnă să renunțe la încăpățânarea tipic masculină, care lui îi spune la nivel subconștient că “dacă recunoști că trebuie să te schimbi, recunoști de fapt că nu ești suficient de bun”

 

Știi de unde se vede foarte simplu și evident lipsa de vulnerabilitate la un bărbat?

 

Din faptul că nu se schimbă deloc comportamentele lui (în bine, evident).

 

Pentru bărbați care vor să înțeleagă mai multe despre natura feminina și de ce ni se pare atât de greu de înțeles, îi invit cu drag la webinarul gratuit din 24 noiembrie.

 

👉 https://refleqt.ro/webinar-masculinitate-24-11-2020/ 👈 

 

Dacă ești bărbat, vei primi informații dintr-o experienta relațională de peste 27 de ani, experiență care vine dintr-o multitudine de tipuri de relații, scurte, lungi, de o noapte și… de-o viață. 🙂

Dacă ești femeie, asigură-te că dai mai departe link-ul. Bărbați care își permit să fie vulnerabili și să accepte invitația îți vor fi recunoscatori. Ceilalți, chiar nu ar trebui să conteze pentru voi, că mai devreme sau mai târziu vă fac să suferiți. 🙂

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
1
Poate te-ar interesa si  Când îți dorești o schimbare, dar nu știi de unde să începi