fbpx

În munca pe care o fac, întâlnesc mii de oameni. Inevitabil, mi se adresează o grămadă de întrebări. Și răspund de cate ori știu și pot să o fac.

Doar că, de cele mai multe ori, răspunsurile mele rămân doar  la persoana care îndraznește să întrebe. Deși, s-ar putea, ca mai multe persoane să aibă aceleași dileme.

Așa că, dragă cititorule, am plăcerea să te invit să asculți astăzi primul episod din “Podcastul de EQ”.

 

a

 

M-am tot gândit cum să fac ca să duc răspunsul meu mai multor oameni, dar fără să fac asta într-o formă extrem de rigidă. Felul în care vorbesc e mult mai “intens” decât felul în care scriu pe blog, de exemplu.

Între timp, am observat că una dintre colegele mele, Mădălina, își înregistrează discuțiile noastre de coaching. Fie că erau despre probleme personale sau profesionale, asta era felul ei de a stoca informațiile: scotea telefonul, apăsa “record” și apoi discutam.

 

GE-NI-AL! Mi-am zis! :))

 

Ne-am propus să înregistrăm toate discuțiile noastre și, mai apoi, să le publicam pe blog.

Fără scenarii detaliate pregătite în avans.

Fără unelte super-deștepte de înregistrat.

Fără o durată anume pentru fiecare episod.

Cu bâlbâieli și întrebări de tot felul.

Cu sunetele de fundal aferente locurilor în care pornim discuțiile.

Uneori și cu … limbaj ușor “neacademic”. 😀

 

Să nu îți închipui că o să auzi despre problemele ei existențiale! Nu. Nu vorbim despre ea, ci despre subiecte sau întrebări pe care mi le adresează și alții, despre situații prin care trecem la birou și pe care apoi simțim că ar fi bine să le discutam, despre comentarii pe care le primim pe blog sau pe e-mail, de la diverse persoane care îndrăznesc să întrebe. Despre de toate. Și despre cum se aplică inteligența emoțională, practic, în situațiile din viața de zi cu zi.

Discuția  aceasta a fost declanșată de o prietena de-a Mădălinei, care i-a zis că nu înțelege de ce ar avea nevoie să învețe sau să înțeleagă ce e cu emoțiile, că ea este… bine. Nu are traume sau probleme extrem de grave, are o viață cât de cât liniștită, și-ar dori să schimbe unele lucruri, dar știe că va supraviețui și dacă nu se va întampla asta…Și îi este…bine, în general, așa că nu înțelege de ce ar avea nevoie să învețe despre EQ.

 

Firesc, de la o simplă întrebare, am ajuns la o discuție de peste  jumătate de oră. Doar știi că-mi place să vorbesc. 🙂

Dar nouă ne place ce-a ieșit.

Și sperăm să îți placă și ție!

Iar dacă dupa ce îl asculți vrei să îmi adresezi întrebari, fă-o!

Folosește secțiunea de comentarii de mai jos, cu încredere.

 

Audiție plăcută!

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
151
Poate te-ar interesa si  Energie masculina. Energie feminina. Descopera-le.